Palæo

“De Tamigo app maakt het mij zo makkelijk om te communiceren met al het personeel en dat is een groot voordeel in een business die wordt gekenmerkt door een hoge omloopsnelheid in veelal ongeschoold personeel en jonge mensen die vaak nog studeren.”

Wanneer een van de 12 medewerkers in Palæo – DE foodmarket Torvehallerne, Copenhagen – een heerlijke omelet wrap met eend- en walnootdressing serveert, zal hij of zij zeer waarschijnlijk met management of collega’s communiceren via de smartphone in zijn/haar zak. En als gast heb je dit niet eens door.

De medewerkers van Palæo gebruiken namelijk de laatste workforce management technologie. Via de speciaal ontwikkelde app van IT bedrijf Tamigo – de marktleider in online rooster oplossingen voor restaurants en cafés – krijgen medewerkers toegang tot een constant geupdate rooster. Via de app kunnen ze shifts ruilen en bieden op beschikbare shifts.

De business vereist effectieve communicatie

“De Tamigo app maakt het mij zo makkelijk om te communiceren met al het personeel en dat is een groot voordeel in een business die wordt gekenmerkt door een hoge omloopsnelheid in veelal ongeschoold personeel en jonge mensen die vaak nog studeren,” zegt de bedrijfsleider van Palæo, Emil Palle Andersen.

De enige handeling die Emil heeft om het rooster aan te passen is middels 1 klik op zijn smartphone het goedkeuren van de voorgestelde wijzigingen en wissels door medewerkers.

Emil geeft aan dat de nieuwe, effectieve manier van communiceren en het automatisch updaten van het rooster hem in staat stelt om zich dagelijks te concentreren op het vasthouden van het gastronomisch hoge niveau in het restaurant, aangezien de administratieve handelingen tot een minimum zijn beperkt.


Tamigo’s online roosterapplicatie geeft mij overzicht. Daarom besteed ik nu maar 6 uur per maand aan het opstellen van roosters en het optimaliseren van loonkosten en ik kan het mij niet voorstellen dat dit mogelijk is als ik de uren en shifts handmatig in Excel moest bijhouden,

zegt Emil Palle Andersen.

Palæo heeft 2 restaurants en beide hebben Tamigo geïmplementeerd.