Triumph

“Als verantwoordelijke voor de salarisverwerking bespaar ik door Tamigo veel tijd."

Iedere retailmanager weet hoe moeilijk het is om een volledig overzicht te krijgen van de business – omzetten, productiviteit en loonkosten – wanneer dit via Excel wordt gegenereerd. En dan hebben we het nog niet eens over 3 verschillende landen met 16 shops.

Daarom was het om diverse redenen voor Triumph Benelux een eenvoudige keuze om Tamigo als het nieuwe online workforce management platform te implementeren.

Lia Vos, HR Payroll & Benefits Triumph Benelux, zegt er het volgende over:


Onze Triumph-collega’s in Denemarken werkten al met Tamigo, en naar volle tevredenheid, vandaar dat het een logische stap was om ook de vestigingen van Triumph in de Benelux, behorend tot dezelfde organisatorische cluster, op Tamigo te laten overstappen.

 Dankzij Tamigo zijn tijdrovende en inefficiënte processen vervangen door directe toegang tot alle relevante informatie in de gehele organisatie. Tijd voor Tijd, verlof en verzuim worden niet langer handmatig in diverse lijstjes bijgehouden, maar zijn realtime inzichtelijk voor de medewerkers. De directe communicatie met alle medewerkers in de shops bespaart de retailmanager veel tijd.

 “Als verantwoordelijke voor de salarisverwerking bespaar ik door Tamigo veel tijd, aangezien ik alle benodigde componenten voor de maandelijkse verloning eenvoudig vanuit Tamigo kan downloaden in het door ons gebruikte payrollsysteem (Loket.nl),” aldus Lia Vos.

 Grip op personeelskosten met Tamigo

 In een paar klikken geeft Tamigo de retailmanager van Triumph Benelux inzicht in meerdere KPI’s, zoals budgetten, productiviteit, omzet en loonkosten. Hierdoor is het voor haar eenvoudig om een benchmark analyse voor alle shops te maken, gebaseerd op consistente en actuele data.

 Bovendien is Tamigo een belangrijke tool voor de shopmanagers om dagelijkse business te optimaliseren, met een sterke focus op het planningsproces – wat in retail vaak erg gecompliceerd is. Retail wordt gekenmerkt door veel parttimers, sommigen op basis van een uurloon, anderen op basis van een maandloon, maar allemaal werken ze onregelmatige diensten.

 Lia Vos: “Er is daardoor een grote diversiteit in aantal gewerkte uren, die in Tamigo eenvoudig kunnen worden geregistreerd en gecontroleerd.”

 De combinatie van inzicht in omzetcijfers, productiviteit en loonkosten geeft de managers in alle Triumph Benelux shops de mogelijkheid om de optimale planning te creëren en dus de loonkosten significant te reduceren.